Monday, 6 October 2014

Kejayaan tu Ujian

Yooo... Bertemu lagi kita dalam errr dlm apa eak? Dalam blog lah, Apollo lah korang ni.. Hik3x

Korang, senang x nak berjaya? Xkisah lah nk berjaya dlm exam ke, dlm experiment buat sambal kicap perisa coklat ke, dlm mengejar cinta mungkin? Atau cita-cita? Mgkin kejayaan mengejar kaya? Bkn kaya colek roti tu eeak, kekayaan yea.. Mudah ke nak kecapi semua yg kita hajati??

Apa punye soalan lah aku ni kan, tp aku rase soalan macam ni perlu, perlu di aju, terutama dlm mencari tahu, tentang apa yg tersirat d sebalik itu, kerna muhasabah itu amat perlu, agar jiwa kita xmudah layu..

Perghhh... Rase power lak ayat memalam ni.. Kih3x... Aku terkesan dengan satu petikan atau mgkn blh d katakan satu peringatan drpd AzZahra Evergreen, seorang Blogger yg aku kagumi, jom hayati amanat insan istimewa ini :

""Ye tapi segalanya perlukan duit. Duit ni umpama senjata buat kita. Dengan duit kita boleh buat banyak manfaat lain. Tapi untuk guna duit supaya bermanfaat tu perlu la kena 'ajar' dulu kan?

Cabaran biz kita ni, naik turun ni lah akan latih kita jadi org kaya yg bersyukur dan buat kebaikan. Sebab tu Tuhan tak bagi kita kaya lagi skrg ni.

Mungkin. Kalau kita kaya skrg kita lupa diri, tak pernah rasa susah.

So kena ajaq, belasah cukup2 baru boleh jadi kaya.. Ni usaha ciput, bisnes down kita pun give up. Mudah macam tu je? Ingat senang tuhan nk bagi kaya?

Belum lagi bab amalan jemput rezeki, punya berat nak buat 2 rakaat tiap2 pagi, malas nk sebut nama si Pemberi Rezeki. Sorry la kan??

Huhuhu..ni sebenarnya mengata kat diri sendiri tau 😭😭😭😭""

Actually, amanat ni d tujukan pd Group bliau as reminder for all members n pd dri bliau sndiri terutamanya, namun blh kita ambil iktibar Sama2 yea...

Oklah tu je, mg jumpe Lg...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment