Saturday, 24 September 2011

Rumah Baru

Alhamdulillah.. Hehehe..
Aku bersyukur sgt2, gembire, suke n heppy jer rase...
Nak tau nape..?
haaaaaa... sebab nye aku dah mempunyai singgahsane..
rumah kediaman ler.. hehe..

18 hb September 2011, tarikh aku rasmikan rumah ni, terime kunci drpd abg Salleh n K.Ina, owner rumah nie... Deposit nye RM300.00 tunaii...(aiceh.. cam akad nikah lah..)

Sekarang nie genap seminggu da aku dok rumah ni.. alhamdulliah, so far mmg ok, mmg best lah.. Rumah ni ade 3 bilik satu bilik air, oraitt lah kan.. nak pe lagi.. janji dapat berteduh dari panas n terik n hujan tol tak..?

Harini, aku gotong royong sorang2 bersihkan rumah, fuhhh... penat tp berbaloi2... aku gak yg selese tol tak..? hehehe...

Malam tadi cadang2 nak bersihkan rumah, pagi2 lagi, aku bangun tidoq, tunang aku miscall, die kgkdg rajin kejut aku Suboh, alhamdulillah, moge kami di ijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri satu masa nt.. pukul 5.30 die kojut aku, aku pun bangunlah... Pas mandi pe sume, aku g mejid kat area rumah aku ni, ade surau, tp oleh sebab harini hari tak keje, hari cuti ler maksud aku, aku nak p masjid pulak, xde terkejar2 ye tak..hehehe...

Dalam pukul 10 camtu aku g petronas, sebabnye nak cucuk duit, duit kat dompet ade RM 10 je bang oi, camno nak beli barang ke makanan ke... adoi...

Pastu alang2 aku da sampai petronas, isi minyak kete aku lu, WVR4751 Persona 1.6, aiceh.. bg kredit sikit kat beliau sebab byk da tolong aku...(nak letak gmbaq aku tak reti lagi.. almaklum baru belajaq wat blog..hehe.. t dah mahir aku letak lah yea..)

Pastu aku beli segale perkakasan nak cleaning kan rumah aku... xde lah byk sgt, n kosnye tak sampai pun RM20... Memang berjimat kan aku.. hahaha...

Eh, Dah masuk Asar lah wei, aku terpakse berhenti takat ni jer... nt lah aku sambung lagi.. nak g turun dulu ... ok.... bye2x...


Assalamualaikum... =)